Mikael Ekström Widengren CV

Mikael Ekström Widengren CV.

Jag har placerat mina erfarenheter i kronologisk ordning.  


ARBETSLIVSERFARENHET

Min"platschef" var en hög chef på YIT.. YIT är Finlands största och ett betydande nordeuropeiskt utvecklings-och byggbolag. I 110 år har de skapat bättre livsmiljöer för sina kunder: funktionella hem för ett hållbart boende, framtidssäkra offentliga och kommersiella byggnader samt infrastruktur för smidigare flöden av människor, företag och samhällen. De sysselsätter 7 000 personer i 10 länder: Finland, Ryssland, Sverige, Norge, Estland, Lettland, Litauen, Tjeckien, Slovakien och Polen. Deras omsättning 2021 var 2,9 miljarder euro. YIT Corporations aktier är noterade på Nasdaq Helsinki Oy.


Projektledare på Aktiebolaget Svensk Bilprovning, Bilprovningen, är ett företag med uppgift att utföra kontrollbesiktningar och registreringsbesiktningar av motorfordon och släpfordon i Sverige. De hade 95 besiktningsstationer före den 15 februari 2021 och under år 2020 utfördes det 1,4 miljoner kontrollbesiktningar.

Jag skulle utföra ett uppdrag / montage åt en världsledande tillverkare inom sektorn för miljöteknik. Fumex är specialister på utsug, fläktar och filter för alla typer av tillämpningar och miljöer. En produktutveckling som bygger på modern teknik och design skapar framtidens produkter för en bättre arbetsmiljö. Fumex har distribution genom egna dotterbolag i USA, Kina och Tyskland samt distributörer över hela världen skapar förutsättningar för en fortsatt stabil tillväxt. Värdet för kunderna skapas genom produkter av hög kvalité, målmedveten produktutveckling, hög servicegrad och korta leveranstider.

Ventilationsmontör, på bemanningsföretagen Verab, - och PVT i Sverige och med dotterbolaget PVT i Norge. Gjorde hemsidan åt registrerade varumärket Verab. Arbetade som uthyrd aluminiumsvetsare över 8 månader på SCHOTT.

Mitt svetsuppdrag för bemanningsföretaget PVT höll på att utvecklas från Sverige till att omfatta svetsuppdrag i Tjeckien. SCHOTT producerar merparten av sina karmar där idag.. Facts and Figures.. Key figures at a glance (FY 2018/19) Global sales of 2.2 billion euros, 87% generated outside of Germany. 16,200 employees worldwide, 5,800 of whom are in Germany. Production sites and sales offices in 34 countries. 

Projekt: Sergelgatan Ett i Stockholm, John Mattson sålde Sergelgatan Ett (Sporren 16) vid Sergels torg till AxFast AB. Fastigheten har en uthyrbar area av totalt 14.147 kvm bestående av kontor och butikslokaler. Försäljningen av Sergelgatan Ett ingick i en större strukturförändring av John Mattson Fastighets AB, som företagets ägare beslutat om inför en framtida generationsväxling. Fastigheten Sporren 16 har en uthyrbar area om totalt 14 100 kvadratmeter, varav 6 000 kvm kontor och 5 000 kvm butiker/restaurang. I fastighetens bottenplan vid Plattan finns hyresgäster som JC och Burger King och i gatuplan finns H&M.


Butikschef, drev butik i uthusen intill Klässbols linneväveri med 60-80 000 besökare, det såldes konsthantverk på uppdrag av olika hantverkare mellan maj - september varje år. Det fick bara plats ett 10 tal hantverkare per säsong, sammantaget under 7 år, så såldes det hantverk från omkring 50 hantverkare.

Ordförande i Karlstad Korpen 2 år, - och satt i styrelsen 1 år innan jag tillträdde som ordförande. Vände föreningens verksamhets förlust under ett verksamhetsår, slutade sen när jag flyttade till Klässbol med en folkmängd på 307 st invånare 2019, enligt Wikipedia. Sport Huset, i Karlstad ägdes av 12 st aktieägare "korpföreningar" i huvudsak från Värmland. Jag arbetade 6 månader i uppbyggnadsfasen, satt i receptionen på nystartade gymmet, sålde olika gymkort, allt från 24 timmars kort till årskort etc. Skötte även Sport Husets hemsida på konsultuppdrag 2 år, - och registrerade samtliga sålda kort i datasystemet under denna tid, så när kunder kom så drog de sitt kort i en kortläsare, - och man hade full besök & betalningshistorik för varje registrerat kort. Jag registrerade omkring 2000 kunder i datasystemet som också var kopplat till dagskassan på Sport Huset.


Frilanskonsult, producerade en del hemsidor som åt Karlstads äldsta advokatbyrå, Werners advokatbyrå som var 6 st advokater, där jag fotade samtliga advokaterna på sina kontorsplatser, tanken var att nya kunder skulle få en säljande bild av advokaternas olika specialområden och se dem på bild innan man besökte advokaten på kontoret så de skulle känna sig bekväma med advokaten eftersom man sett advokaten på hemsidan och vid de personliga besöket återspeglades advokatens kontorsplats och bilden stämde med verkligheten. Målet var att advokaterna skulle se lite snällare ut på bilderna och man förklarade deras specialområden lite mer för de som normalt inte anlitar advokater.


SCE AB, försäljare/utbildare av självförsvarsutbildningar för kvinnor, på den tiden var det kvinnojouren och vi som höll på idag finns liknande utbildningar för kvinnor i nästan varje kommun i Sverige.


TV-Butiken, försäljare av tv-kända bil-vaxet Liquid Lustere, det är en del fortfarande som kommer ihåg bil-vaxet där man eldade på bilen, det fick jag också göra på vissa event när vi demonstrerade det effektfullaste vaxet på marknaden. Vaxet såldes in på mackarna, Toyota i Kungens Kurva och till Stockholmspolisen.


NCH Gruppen Sverige, försäljare. NCH Corporation is a global leader in industrial, commercial, and institutional maintenance products and services, and one of the largest companies in the world to sell such products throug direct marketing. NCH have over 8,500 employees, with branch offices and manufacturing plants located on six continents. NCH distribute in more than 50 countries.


Finally Display, säljare av portabla mässmontrar som byggdes upp åt kunder framförallt på Stockholmsmässan. Företaget sålde både hårdvara (mässmontern) och mjukvara (reklam innehållet) till mässmontern.


Husqvarna, försäljare av Husqvarnas symaskiner. Jag är tacksam att jag tidigt fick genomgå en av Sveriges bästa säljutbildningar på Electrolux när jag jobbade på Husqvarna och sålde deras symaskiner i Värmland. "Hjärnan" kan tydligen inte avgöra vad som är lögn eller sanning! Fyller Du Din hjärna med en massa lögner, så blir det sanningen för dig. Detta lärde jag mig redan på Husqvarnas säljutbildningar och det fungerar i alla väder. Electrolux ägde Husqvarna på den tiden och är fortfarande en av världens största tillverkare av vitvaror.

Electrolux säljutbildningar är av världskvalité speciellt deras unika säljutbildningar i "direktförsäljning" av produkter till slut konsument, även elakt kallat dörrförsäljning. Detta är fortfarande än idag en av de mest effektiva försäljnings metoderna. I senaste valet gjorde den nuvarande regeringen flera riktade säljbesök genom att knacka på dörren, hemma hos väljare, för att personligt sälja in sitt politiska budskap. 


Lecab i Karlstad, mitt första arbete blev en lärlingsutbildning efter grundskolan, som lastbilsreparatör på Lecab i Karlstad (Scania). Lecab Lastbilar är återförsäljare för Scania lastbilar och bussar i Värmland med toppmoderna anläggningar i Karlstad, Arvika, Kristinehamn och Sunne. Lecab Lastbilar AB ingår i Lecabgruppen AB. Tillsammans med personbilsverksamheten (Lecab Bil AB med Volkswagen, Audi, Skoda och Seat) och fastighetsbolaget (Lecab Fastigheter AB) är de ca 220 medarbetare och omsätter ca 1,6 mdkr/år.


Mikael Ekström Widengren

E-post: mikael.e.widengren@gmail.com

Copyright is a legal right created by the law of a country that grants the creator of an original work exclusive rights for its use and distribution. © 2014-2019 Mugela OÜ / © Sky World Expo / © SkyWorldExpo.com World Trade Center, Jõe 5, 10151 Tallinn, Estonia. © Sky World Expo! Open ”24 hours” 24/7. Voice, video calls and chats with Skype! "SkyWorldExpo"


Contact us by E-mail: Investor Releations investorrelations@skyworldexpo.com SkyWorldExpo Office office@skyworldexpo.com